Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • WorxInvest krijgt voorzitter en twee nieuwe bestuurders bij Gimv

WorxInvest krijgt voorzitter en twee nieuwe bestuurders bij Gimv

De verkoop van de aandelen Gimv door de Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM) aan de gediversifieerde investeringsmaatschappij WorxInvest is vandaag definitief afgerond. Alle nodige reglementaire goedkeuringen zijn ondertussen verkregen, waardoor de transactie die reeds was aangekondigd op 30 november 2023 kan worden afgesloten. Hiermee wordt WorxInvest de nieuwe referentieaandeelhouder van Gimv, de op Euronext Brussel genoteerde Europese investeringsmaatschappij, met een belang van 28,73% na bijkomende aankopen tussen signing en closing.

Naar aanleiding van de voltooiing van deze transactie vindt er ook een herschikking plaats in de raad van bestuur van Gimv. Filip Dierckx wordt gecoöpteerd in de raad van bestuur van Gimv en wordt voorzitter. Daarnaast coöpteert de raad van bestuur van Gimv de volgende twee bestuurders op voordracht van WorxInvest: Robert van Goethem en Marc Valentiny. Een CV van deze nieuwe bestuurders is beschikbaar op www.gimv.com.

Bij de afronding van deze transactie hebben de volgende bestuurders die VPM vertegenwoordigden ontslag genomen uit de raad van bestuur van Gimv: Hilde Laga, Marc Descheemaecker, Jan Desmeth en Geert Peeters.

gimv
v.l.n.r. Robert Van Goethem, Filip Dierickx en Marc Valentiny

Filip Dierckx is uitvoerend voorzitter van de holding- en investeringsmaatschappij WorxInvest en voorzitter van de raad van bestuur van SD Worx. Daarnaast oefent hij verscheidene mandaten uit als voorzitter of lid van de raad van bestuur bij onder meer VOKA – Vlaams Economisch Verbond, HazelHeartwood, Siat en I3. Dierckx behaalde in 1978 een Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen, alsook een Master of Laws aan Harvard Law School in 1980. Daarnaast behaalde hij een diploma in Economie aan de KU Leuven.

Robert Van Goethem is een ervaren private equity-professional met ervaring op het gebied van aandeelhouderschap, bestuur en corporate governance in snelgroeiende ondernemingen en ondernemingen die een strategische herpositionering en organisatorische verandering nodig hebben. Hij deed ervaring op in de private equity sector als partner bij 3i Europe PLC Benelux en Permira. Van Goethem is momenteel lid van de raad van bestuur van Action en Dentius en lid van de adviesraad van Orac. Robert heeft een master in de rechten en in bedrijfskunde. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen, UCL en University of Chicago.

Marc Valentiny heeft meer dan 30 jaar ervaring binnen de private equity sector. Zo was hij medeoprichter van het vernieuwende lange-termijn beleggingsfonds Core Equity Holdings en leidde hij het Europese Portfolio team van Bain Capital Europe. Daarnaast bekleedde hij diverse bestuursmandaten bij onder meer idverde Group, Portman Dental Care, FCI en Rexel. Valentiny studeerde af aan École Polytechnique in Frankrijk in 1987, en behaalde een Master in Ingenieurswetenschappen aan École Nationale des Ponts et Chaussées in 1990, alsook een MBA aan Harvard Business School in 1992.

gimv

“Wij zijn verheugd om samen met Gimv een nieuw ondernemershoofdstuk in de verdere ontwikkeling van Gimv te beginnen, waarbij WorxInvest dezelfde waarden en investeringsfilosofie met Gimv deelt. Zowel Gimv als WorxInvest ambiëren het duurzaam maximaliseren van waarde in hun portefeuillebedrijven. De investering in Gimv is een grote stap in de uitrol van de strategie van WorxInvest die we in november 2023 hebben aangekondigd. Het zal de basis vormen van de directe investeringsstrategie die we aan het opbouwen zijn. WorxInvest engageert zich om de rendabele groei van Gimv op lange termijn te stimuleren. We kijken ernaar uit om samen te werken met Koen Dejonckheere en zijn team om het succes van dit waardecreërende partnerschap te verzekeren.

Filip Dierckx, Uitvoerend Voorzitter van WorxInvest en intredend Voorzitter van Gimv

 “We zijn bijzonder fier op wat Gimv over de voorbije 44 jaar heeft kunnen bereiken, We wensen dan ook de Vlaamse overheid te bedanken voor het vertrouwen en de ondersteuning tijdens dit traject. Het is met veel vertrouwen in de toekomst van Gimv dat we nu deze transactie kunnen voltooien. We zijn ervan overtuigd dat WorxInvest de ideale lange-termijn partner is om dit mooie groeiverhaal verder te kunnen zetten. We wensen het Gimv-team veel succes bij het voortzetten van “Building Leading Companies” in samenwerking met de nieuwe referentieaandeelhouder.

Hilde Laga, Uittredend Voorzitter van Gimv

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in