Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Wouter Vandenhaute wordt niet-uitvoerend voorzitter bij RSCA

Wouter Vandenhaute wordt niet-uitvoerend voorzitter bij RSCA

Anderlecht heeft in een statement op zijn website een antwoord geboden op het supportersprotest van eerder deze week. Voorzitter Wouter Vandenhaute geeft de dagelijkse leiding over aan CEO’s Kenneth Bornauw en Jesper Fredberg en wordt “niet-uitvoerend voorzitter”. Opleidingshoofd Kindermans blijft bij de club.

Voorzitter Vandenhaute zet stapje terug

“Voorzitter Wouter Vandenhaute heeft vrijdag namiddag de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht samen geroepen”, klinkt het in een officieel statement van Anderlecht. Wouter Vandenhaute heeft beslist om een stap terug te zetten en zijn mandaat als uitvoerend voorzitter om te zetten in een mandaat van niet-uitvoerend voorzitter. Hij laat de dagelijkse leiding over aan de twee CEO’s, Kenneth Bornauw (Non-Sports) en Jesper Fredberg (Sports).”

“De Raad van Bestuur betreurt de commotie die in de voorbije dagen ontstaan is rond Jean Kindermans. De bestuursleden onderschrijven ondubbelzinnig het belang van de jeugdacademie voor de club en de verdiensten van Jean Kindermans, alsook de nood om te blijven vernieuwen.”

Kindermans blijft dan ook bij paars-wit. “Binnen deze ambitie is het de intentie van de club om samen met Jean Kindermans verder te werken aan de toekomst van Neerpede.”

“Ondanks een zware week voor iedereen die de club een warm hart toedraagt, zitten de Raad van Bestuur, de aandeelhouders en het management op één lijn wat de toekomst betreft.”

Tot slot nog een oproep naar de fans: “De club hoopt dat ook de supporters de rangen zullen sluiten en als één man achter de club blijven staan.”

Aandeelhouders grijpen in

Rond de club is het al lang onrustig. Maar een plek net boven de degradatiezone, de publicatie van nieuw financieel miljoenenverlies vorig seizoen, alweer een coachwissel amper zes maand na het ontslag van clubicoon Vincent Kompany en het uitlekken van het ontslag van de chef van jeugdopleiding en meubelstuk Jean Kindermans eindigde in nieuw supportersprotest. De fanorganisatie Mauveside eiste in een open brief het ontslag van Vandenhaute.

Vandenhautes terugtreden komt er mee op vraag van eigenaar Marc Coucke, met instemming van de rest van de raad van bestuur. Vandenhaute zou initieel de bedoeling hebben gehad op post te blijven, maar volgens onze info zag hij uiteindelijk in dat gezien alle commotie een signaal nodig was.

Coucke en zijn vennoot Joris Ide hebben bij Anderlecht nog altijd de meerderheid van aandelen. Coucke deed in 2020 zelf een stap opzij als voorzitter en trok zich terug in de schaduw ten voordele van Vandenhaute. Die is sinds vorig jaar bij een financiële reddingsoperatie van de club zelf ook aandeelhouder. Samen met Geert Duyck van investeringsfonds CVC bezit Vandenhaute ruim een kwart van Anderlecht.

Bron: Sporza & De Tijd

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in