Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Zoektocht naar bestuurders en CEO bij Mithra

Zoektocht naar bestuurders en CEO bij Mithra

Het Luikse farmabedrijf Mithra is op zoek naar een opvolger voor CEO Leon Van Rompay. Drie kandidaten figureren na een selectieprocedure via een headhunterkantoor op de shortlist. Dat meldt het bedrijf gespecialiseerd in geneesmiddelen voor vrouwen vrijdagavond in een persbericht.

Het persbericht volgde na een tweedaagse zitting van de raad van bestuur. Op de agenda stond onder meer de opvolging van Van Rompay, die begin 2021 tijdelijk aan het hoofd kwam. Oprichter François Fornieri zette toen tijdelijk een stap opzij nadat hij in opspraak was gekomen voor mogelijke betrokkenheid in de zaak rond de Luikse intercommunale Nethys. In de herfst van 2021 volgde de melding dat Van Rompay aan boord blijft als CEO. Zakenkrant De Tijd meldde deze week echter dat een deel van de aandeelhoud ers Van Rompay en zijn management de laan willen uitsturen. 

In het persbericht stelt de raad van bestuur nu dat de vooruitgang bij de zoektocht naar een nieuwe CEO besproken werd. Enkele maanden geleden werd een headhunter aangesteld en daarop volgde de interesse van personen met een internationaal en ‘hoog’ profiel. Drie kandidaten zijn door het remuneratiecomité van Mithra geselecteerd om ze voor te stellen aan de raad van bestuur, klinkt het nog. “De nieuwe CEO van Mithra wordt zo snel mogelijk aangekondigd.”

Van Rompay blijft bij Mithra tot er een opvolger is en zal nadien nog helpen als adviseur, zoals nu met Fornieri het geval is. Fornieri, de grootste aandeelhouder van het bedrijf, laat zich citeren en stelt dat hij aan wil blijven als adviseur van Mithra, “indien de nieuwe CEO dat wenst”.

Voorts meldt het bedrijf dat de mandaten van de leden van de raad van bestuur zullen eindigen na afloop van de algemene vergadering. Er loopt een selectieprocedure voor nieuwe kandidaten en Mithra wil nieuwe profielen toevoegen aan de raad. Het gaat hiervoor vooral op zoek naar profielen met een farmaceutische en financiële achtergrond.

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in