Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • 77 essentiële tips voor een zorgeloos pensioen

77 essentiële tips voor een zorgeloos pensioen

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Fisher Investments België.

Bestuurders op rust dromen er vooral van om te kunnen genieten van hun leven zonder bang te zijn dat ze zonder geld komen te zitten. Een belangrijke voorwaarde voor dit doel is dat u onderzoekt hoeveel inkomsten u uit uw beleggingsportefeuille nodig hebt om dat klaar te spelen. Als dat met uw huidige vermogen niet lukt, kunt u dat beter nu al te weten komen, zodat u zo snel mogelijk het nodige kunt veranderen.

Fisher Investments België heeft 77 tips voor beleggers met een vermogen van meer dan 350.000 euro gebundeld in een gids en periodieke inzichten, die u helpen meer van uw pensioen te genieten.

Vraag nu kosteloos de gids ’77 pensioentips’ aan en ontvang ook onze periodieke inzichten

Dankzij de tips in deze gids en de periodieke inzichten van Fisher leert u hoe belangrijk het is om tijdens uw werkende leven zo veel mogelijk te sparen. Met een vast salaris is het makkelijker om aan het einde van elke maand geld over te houden dan wanneer u van uw beleggingsinkomsten leeft. U kunt in uw uitgaven snoeien zonder dat uw levenskwaliteit daaronder lijdt. Zodra uw ogen hiervoor geopend zijn, zult u versteld staan van de manieren waarop u geld kunt besparen.

Bovendien is het erg belangrijk dat u uw vermogen belegt, zodat het in waarde kan stijgen. Laat uw geld niet zomaar wortel schieten op een spaarrekening, maar koop er productieve beleggingen van, zoals aandelen of obligaties. Diversifieer uw portefeuille, maar ook niet té veel. Hoe langer u belegd kunt blijven, hoe meer aandelen u verhoudingsgewijs nodig hebt in uw portefeuille.

Fisher raadt u aan om uw vermogensverdeling van tijd tot tijd te herzien. Dit is een dynamisch proces waar u regelmatig nieuwe beslissingen voor zult moeten nemen. Daarnaast is het belangrijk dat u een overzicht van uw totale nettovermogen samenstelt, aangezien u zo een strategie kunt uitstippelen die het best aansluit op wat u nodig hebt.

Ontdek hier de gids ’77 pensioentips’ en onze periodieke inzichten

We drukken u echter op het hart om niet te vergeten dat wet- en regelgeving altijd kan veranderen. Gaten in uw kennis of de verkeerde keuzes kunnen u duur komen te staan, op veel manieren, en kunnen u in een onwenselijke situatie doen terechtkomen. De mogelijkheden die u hebt, kunnen overweldigend zijn, dus we raden u aan om altijd professioneel advies in te winnen.

Het is enorm waardevol om een vertrouwenspersoon te hebben die u kan bijstaan bij uw financiële keuzes. Dat kan een financieel professional, een advocaat, een accountant of een vriend met veel financiële ervaring zijn die uw profiel door en door kent en die u vertrouwt. Kies vooral niet te lichtvaardig met welke vermogensbeheerder u in zee gaat. Onderzoek uitvoerig hoe veel kennis, ervaring en training deze persoon heeft, welke beleggingsstrategie hij of zij volgt, op welke manier die persoon bepaalt welke vermogensverdeling optimaal is voor een cliënt, hoe het bedrijf in elkaar zit, hoe de kosten zijn opgebouwd en welke diensten deze persoon verleent.

Het is bovendien belangrijk dat u een testament laat opstellen, als u dat nog niet hebt gedaan. Een testament is de eenvoudigste en meestgebruikte manier om uw nalatenschap te plannen. U zult uw testament moeten laten wijzigen als er iets verandert in uw persoonlijke omstandigheden of als u er al drie jaar niet naar hebt laten kijken.

Daarnaast is het van belang dat u een wilsverklaring opstelt: hierin legt u vast welke medische behandelingen u wilt ondergaan in het geval dat u niet meer in staat bent voor uzelf te beslissen. U laat hier ook in vastleggen wie in dat geval beslissingen mag nemen namens u.

image

Wenst u meer informatie over beleggen? Dan verwijzen we u naar de gids ’77 pensioentips’ en onze periodieke inzichten

In deze gids met tips adviseren we u onder andere om uw vrije tijd in te plannen. Veel gepensioneerden zeggen blij te zijn dat ze een routine hebben uitgedacht; anders zouden ze zich naar eigen zeggen verloren gevoeld hebben toen ze met pensioen gingen. Als u plannen maakt voor uw dagelijks leven, wordt de overgang van werken naar pensioen minder lastig. Het kan u goed doen om een cursus of lessen te volgen en het is altijd een uitstekend idee om mentaal bezig te blijven. Besteed vooral veel van die vrijgekomen tijd aan dingen die u motiveren en waar u plezier aan beleeft. Blijf zo actief als u wilt en zorg altijd proactief voor uw gezondheid, sport en eet gebalanceerd.

Mocht u van plan zijn een mooie reis te maken, raden we u aan om daar niet te lang mee te wachten: reizen is zoveel prettiger als u nog in goede fysieke en mentale gezondheid bent. Denk bijvoorbeeld aan een cruise. Dat is een uitstekende manier om vrijwel stressvrij op vakantie te gaan die leuk is voor de hele familie. Een prachtige manier om deze welverdiende rustige levensfase af te trappen, toch?

Fisher Investments België is de handelsnaam die Fisher Investments Luxembourg, Sàrl in België gebruikt.

Fisher Investments België is de handelsnaam die Fisher Investments Luxembourg, Sàrl in België gebruikt. Fisher Investments Luxembourg, Sàrl is een in Luxemburg geregistreerde besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (ondernemingsnummer: B228486), onder toezicht staat van de Commission de Surveillance du Secteur Financier (“CSSF”) en waarvan de statutaire zetel is gevestigd te K2 Building, Forte 1, Third Floor, 2a rue Albert Borschette, L-1246 Luxembourg. Fisher Investments België besteedt sommige aspecten van het dagelijks beleggingsadvies, portefeuillebeheer en transacties uit aan zijn dochterondernemingen.

Dit document bevat de algemene visie van Fisher Investments België en mag niet worden beschouwd als persoonlijk fiscaal of beleggingsadvies noch als een afspiegeling van de prestaties van cliënten. Er wordt niet gegarandeerd dat Fisher Investments België deze visie zal handhaven. Deze kan immers veranderen op grond van nieuwe informatie, analyses of heroverweging. Niets in dit document is als aanbeveling of prognose van marktomstandigheden bedoeld. Het is eerder bedoeld om een standpunt weer te geven. De huidige en toekomstige markten kunnen sterk afwijken van de hier geschetste scenario’s. Bovendien worden geen garanties gegeven met betrekking tot de nauwkeurigheid van eventuele aannames gemaakt in illustraties in dit document.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in