Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Hans Struyven voorzitter AZ Sint-Blasius

AZ Sint-Blasius Dendermonde heeft een nieuwe voorzitter, dokter Hans Struyven, die tot april van dit jaar algemeen directeur was van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen. Struyven is opgeleid als arts-specialist in inwendige ziekten, pneumologie en slaapgeneeskunde en volgt Frederik Berckmoes-Joos op. Met ruim negen jaar ervaring als algemeen directeur van een regionaal ziekenhuis wordt hij gezien als de geschikte persoon om de verdere ontwikkeling van AZ Sint-Blasius te begeleiden.

Hans Struyven heeft een uitgebreide carrière en expertise opgebouwd in de medische sector. Hij heeft 24 jaar ervaring als longarts, was jarenlang lid en zeven jaar voorzitter van de medische raad en is betrokken bij verschillende eerstelijnsorganisaties. Vorig jaar kwam hij op als verdediger van de AADM-standpunten voor specialisten en benadrukte hij zijn onafhankelijke expertise. Hij pleit voor een meer transmurale en multidisciplinaire zorgorganisatie en zoekt naar oplossingen voor de work-lifebalans van zorgverleners. Daarnaast gelooft hij in het ondernemerschap van artsen en verdedigt hij de prestatiegeneeskunde als een belangrijk financieringsmodel. Karen Pieters blijft algemeen directeur van AZ Sint-Blasius en dokter Kristof Van den Hauwe is de hoofdarts.

Bron: De Specialist

Hans Struyven was één van de panelleden op ons symposium over goed bestuur in ziekenhuizen. Lees hier het verslag: “Hoe ziekenhuizen future-proof maken vanuit de bestuurskamer?”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in