Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Koen Van Gerven voorzitter UZ Leuven

Op 1 september 2024 wordt Koen Van Gerven de nieuwe voorzitter van het bestuurscomité van UZ Leuven. Hij zal de fakkel overnemen van professor Mark Waer, die de functie sinds 1 oktober 2018 met veel toewijding heeft waargenomen.

De Raad van Bestuur van de KU Leuven droeg Koen Van Gerven voor als kandidaat aan de Inrichtende Overheid van de KU Leuven. De Inrichtende Overheid heeft vandaag, donderdag 4 juli, de voordracht aanvaard en Koen Van Gerven aangesteld.

Koen Van Gerven studeerde af als handels- en bedrijfseconomisch ingenieur aan KU Leuven en behaalde een MBA aan Cornell universiteit in de Verenigde Staten. Hij begon zijn loopbaan in 1982 bij de Generale Bank, die later fusioneerde tot Fortis Bank (nu BNP Paribas Fortis). Daar werkte hij 19 jaar in verschillende domeinen zoals het kantorennetwerk, marketing, strategie, ICT en algemeen management.

In 2001 ging hij aan de slag bij Acerta, waar hij CEO was tot eind 2006 en succesvol een ingrijpende transformatie en fusiebeweging begeleidde.

In 2006 maakte hij de overstap naar bpost (toen nog De Post) waar hij lid werd van het directiecomité. Hij was de architect van de omvorming van het postkantorennetwerk en nadien CIO. In 2014 volgde hij er Johnny Thijs op als CEO, een functie die hij tot in 2020 uitoefende.

Koen Van Gerven trad in 2016 toe tot het bestuurscomité van UZ Leuven.

Ook professor Wim Robberecht zal, wanneer hij zijn mandaat als CEO van UZ Leuven heeft beëindigd en met emeritaat gaat, vanaf 1 oktober opnieuw lid worden van het bestuurscomité. Prof. dr. Wim Robberecht zetelde al in het bestuurscomité van 2005 tot 2018 en was voorzitter van augustus 2016 tot oktober 2018.

Koen Van Gerven
Koen Van Gerven

Lees ons interview met Koen Van Gerven

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in