Event: Books & Boards: Technologie in de bestuurskamer op 23/2 • Schrijf je hier in

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05 • Bekijk de sprekers

Corona

Hoewel het virus dat onze samenleving gijzelt, klein en onzichtbaar is, is de impact ervan groot en onvoorspelbaar. Het dossier Corona helpt om door te gaan met beslissen, besturen en ondernemen.
Geef uw raad van bestuur de kans het beter te doen na corona
Raden van bestuur krijgen na een crisis vaak de kans om iets opnieuw op te bouwen, maar dan in een betere versie. Zo kan de COVID-pandemie een trigger zijn om een bedrijf duurzamer te maken. We bekijken zes stappen die de raden kunnen zetten om dit doel via een ‘build back better’- aanpak te bereiken.
Twee op drie Belgen bereid tijdelijk elders te werken door coronacrisis
Twee op de drie Belgen geven aan dat ze tijdelijk elders aan de slag zouden willen gaan als dat nodig zou zijn. Bijvoorbeeld om bij te springen in de zorgsector, waar ze momenteel handen tekort komen, of in bedrijven die ondanks of juist door corona heel wat extra werk hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta bij 2000 werkende Belgen.
Organisaties moeten meer trainen op weerbaarheid om crisissen aan te pakken.
Crisissen gaan gepaard met onzekerheid en schaarste. Juan S. Montes, professor en onderzoeker aan Caroll School of Management vergezelde een team bergbeklimmers tijdens hun beklimming van de Mount Everest. Op basis van hun aanpassingsvermogen aan barre omstandigheden en onzekerheden, ontwikkelde hij een aantal inzichten om weerbaarheid van organisaties te verhogen.
Deze checklist helpt raden van bestuur in “het nieuwe normaal”
Heel wat raden van bestuur hebben de afgelopen maanden continu moeten wikken en wegen hoe ze crisissituatie best aanpakken in hun bedrijf. Om te weten welke invloed de coronacrisis precies heeft in bestuurskamers, ondervroeg businessschool Insead tussen mei en juni 2020 zo’n 266 voorzitters, bestuursleden en CEO’s uit 23 landen. Wat blijkt? Besturen hebben zich op verschillende vlakken moeten aanpassen.

Op de hoogte blijven over Corona?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Meer dan 0 professionals schreven zich reeds in

Meer dan 1000 professionals schreven zich reeds in