Nieuw: Book & Boards Event op 12/05 • Bekijk de sprekers

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05 • Bekijk de sprekers

Moore Corporate Finance

Wil u uw onderneming uitbreiden of een ander bedrijf overnemen? Bent u op zoek naar extra kapitaal om uw plannen uit te voeren of uw groei te versnellen? Of misschien wenst u begeleiding bij de verkoop van uw eigen bedrijf? Welke de strategische uitdaging ook is, u mag erop rekenen dat Moore Corporate Finance klaarstaat om u te helpen.

Onze procesmatige aanpak is steeds op maat van uw specifieke situatie en koppelt de nodige inzet en ervaring met sterke financiële, fiscale en juridische kennis. We bekijken uw vraagstuk vanuit een 360° oogpunt, wat een strategische en operationele dimensie geeft aan onze werkwijze. Tenslotte opent ons internationaal netwerk de nodige deuren.

Vanzelfsprekend werken we steeds in alle discretie en in team met uw andere adviseurs. Complexe overname- en investeringsprojecten maken wij mogelijk, samen met u.

Contactpersoon

Philippe Craninx

Bestuurder en Managing Partner Corporate Finance

Artikels van Moore Corporate Finance

Hoe lijst je wereldwijd de beste kopers van je bedrijf op?
De kans is groot dat de beste koper van je onderneming niet om de hoek huist. Steeds meer is het zaak om bij een bedrijfsovername over de landsgrenzen heen te kijken om de perfecte match te vinden. Maar in wat verschilt een internationale deal van een nationale? En hoe ga je te werk om wereldwijd de best mogelijke koper op de radar te krijgen? Philippe Craninx, Managing Partner Corporate Finance van accountancy- en consulting dienstverlener Moore Belgium: “Als je enkel binnen de eigen landsgrenzen kijkt, mis je gigantische opportuniteiten.”
De kracht van een slimme bedrijfsfinanciering
" De rol van de CFO is de afgelopen jaren opgeschoven naar het hart van de bedrijfsstrategie," vertelt Wim Ost, Partner Moore Debt & Equity Funding bij Moore. "Die trend was al duidelijk voor Corona, maar de pandemie heeft die nood aan een slimme financieringsmix extra in de verf gezet."
Valkuilen in due diligence bij internationale overnames
Bij elke bedrijfsovername is due diligence een cruciaal – zo niet, het meest cruciale – onderdeel van het complexe proces dat eraan voorafgaat. Die complexiteit neemt exponentieel toe bij een grensoverschrijdende transactie. “Bij een internationale bedrijsovername is een hoog kennisniveau van de buitenlandse markt vereist. Dat maakt deze overnames een stuk ingewikkelder dan een transactie in eigen land”, verduidelijkt David Valenne, Partner Moore Corporate Finance.
Elk bedrijf verdient de juiste aandeelhouder
Een onderneming heeft in elke fase van haar leven een specifiek type aandeelhouder nodig om te groeien en te bloeien. Dat betekent dat er ook voor aandeelhouders een tijd van komen is, en een tijd van gaan. Ook de rol van de bestuurder evolueert trouwens mee op het ritme van het bedrijf.
Wereldwijd lokaal sterk staan bij overnames
Om de zoektocht naar de meest geschikte overnemer voor een middelgroot Belgisch bedrijf tot een optimaal eindresultaat te brengen, is een internationaal perspectief noodzakelijk. Die blik heeft pas waarde in combinatie met een stevige voet aan de grond – lees: kennis én daadkracht – in de lokale markt van zowel verkoper als koper, waar ook ter wereld. Hetzelfde geldt per definitie ook voor Belgische bedrijven die een internationale expansie ambiëren.
360°-perspectief: een must bij elke bedrijfsovername
Om van een bedrijfsovername vandaag een succes te maken, voldoet de aanpak van gisteren niet langer. Het complexe proces moet strak gedirigeerd worden waarbij elk aspect specialistische kennis vereist, terwijl de essentie toch een kwestie van intermenselijk contact blijft. Het antwoord op die uitdaging: Corporate Finance 4.0.