Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Moore Belgium

Als toonaangevend accounting- en consultingbedrijf in België, richten wij ons op het versterken van de groei van onze klanten. Dankzij diepgaande kennis van de markt en een hechte samenwerking, begrijpen wij hun unieke uitdagingen & kansen en bouwen we samen aan de duurzame groei en het succes van hun onderneming.

Bij Moore Belgium zien we onszelf als de metgezel van onze klanten. Op belangrijke momenten in hun groeiproces staan we hen bij met ervaren partners en medewerkers die niet alleen meedenken, maar ook meewerken. We bouwen langetermijnrelaties gebaseerd op ervaring, persoonlijk contact, kennis en expertise. Daarom noemen we onszelf met trots “the company’s companion”.

Met 45 lokale kantoren verspreid over het land en vier key centra in Antwerpen, Brussel, Gent en Kortrijk, zijn we sterk regionaal vertegenwoordigd in heel België. Zo opereren we steeds dicht bij ondernemers en kunnen we hen als een echte compagnon de route begeleiden in hun business.

Internationaal gezien speelt Moore Belgium ook een prominente rol als lid van het Moore Global netwerk. Deze internationale aanwezigheid stelt ons in staat om ondernemingen te ondersteunen bij hun internationale plannen en activiteiten.

Contactpersoon

Philippe Craninx

Bestuurder en Managing Partner Corporate Finance

Artikels van Moore Belgium

Hoe lijst je wereldwijd de beste kopers van je bedrijf op?
De kans is groot dat de beste koper van je onderneming niet om de hoek huist. Steeds meer is het zaak om bij een bedrijfsovername over de landsgrenzen heen te kijken om de perfecte match te vinden. Maar in wat verschilt een internationale deal van een nationale? En hoe ga je te werk om wereldwijd de best mogelijke koper op de radar te krijgen? Philippe Craninx, Managing Partner Corporate Finance van accountancy- en consulting dienstverlener Moore Belgium: “Als je enkel binnen de eigen landsgrenzen kijkt, mis je gigantische opportuniteiten.”
De kracht van een slimme bedrijfsfinanciering
" De rol van de CFO is de afgelopen jaren opgeschoven naar het hart van de bedrijfsstrategie," vertelt Wim Ost, Partner Moore Debt & Equity Funding bij Moore. "Die trend was al duidelijk voor Corona, maar de pandemie heeft die nood aan een slimme financieringsmix extra in de verf gezet."
Valkuilen in due diligence bij internationale overnames
Bij elke bedrijfsovername is due diligence een cruciaal – zo niet, het meest cruciale – onderdeel van het complexe proces dat eraan voorafgaat. Die complexiteit neemt exponentieel toe bij een grensoverschrijdende transactie. “Bij een internationale bedrijsovername is een hoog kennisniveau van de buitenlandse markt vereist. Dat maakt deze overnames een stuk ingewikkelder dan een transactie in eigen land”, verduidelijkt David Valenne, Partner Moore Corporate Finance.
Elk bedrijf verdient de juiste aandeelhouder
Een onderneming heeft in elke fase van haar leven een specifiek type aandeelhouder nodig om te groeien en te bloeien. Dat betekent dat er ook voor aandeelhouders een tijd van komen is, en een tijd van gaan. Ook de rol van de bestuurder evolueert trouwens mee op het ritme van het bedrijf.
Wereldwijd lokaal sterk staan bij overnames
Om de zoektocht naar de meest geschikte overnemer voor een middelgroot Belgisch bedrijf tot een optimaal eindresultaat te brengen, is een internationaal perspectief noodzakelijk. Die blik heeft pas waarde in combinatie met een stevige voet aan de grond – lees: kennis én daadkracht – in de lokale markt van zowel verkoper als koper, waar ook ter wereld. Hetzelfde geldt per definitie ook voor Belgische bedrijven die een internationale expansie ambiëren.
360°-perspectief: een must bij elke bedrijfsovername
Om van een bedrijfsovername vandaag een succes te maken, voldoet de aanpak van gisteren niet langer. Het complexe proces moet strak gedirigeerd worden waarbij elk aspect specialistische kennis vereist, terwijl de essentie toch een kwestie van intermenselijk contact blijft. Het antwoord op die uitdaging: Corporate Finance 4.0.
360°-perspectief: een must bij elke bedrijfsovername
Om van een bedrijfsovername vandaag een succes te maken, voldoet de aanpak van gisteren niet langer. Het complexe proces moet strak gedirigeerd worden waarbij elk aspect specialistische kennis vereist, terwijl de essentie toch een kwestie van intermenselijk contact blijft. Het antwoord op die uitdaging: Corporate Finance 4.0.